Ważnym elementem zdrowego trybu życia jest odpowiednia dieta. Mając to na uwadze Główna Kwatera ZHP podjęła współpracę z firmą Unilever Food Solutions, której owocem stała się "Harcerska książka kucharska"!

 

Publikacja została przygotowana przez specjalistów z zakresu żywności i żywienia Unilever Food Solutions. Poradnik zawiera szereg wskazówek, jak urozmaicić nasze ulubione dania, tak by były one korzystniejsze dla zdrowia, a jednocześnie pod względem smaku, pożywności, atrakcyjności i kosztu przygotowania nie ustępowały swoim tradycyjnym odpowiednikom.

 

W "Harcerskiej książce kucharskiej" znajdziecie informacje na temat zdrowego żywienia dzieci i młodzieży, 21 przepisów na obiad oraz 21 propozycji dziennego menu w przypadku różnych form wypoczynku letniego. Opisy zostały wzbogacone o kalkulator kosztów przygotowania oraz wykaz wartości odżywczych.  

 

>>>Zobacz książkę >>>

 

>>>Pobierz książkę >>>

 

Oficjalne podpisanie porozumienia o współpracy pomiędzy Główną Kwaterą ZHP a firmą Unilever Food Solutions miało miejsce 6 lutego w siedzibie władz ZHP w Warszawie. Firmę Unilever reprezentował dyrektor zarządzający Unilever Food Solutions na Polskę i kraje bałtyckie Piotr Wrotyński oraz szef Centrum Kulinarnego Piotr Małecki. ZHP reprezentowała naczelnik ZHP hm. Małgorzata Sinica, zastępca naczelnika ZHP hm. Krzysztof Budziński, skarbnik ZHP hm. Lucjan Brudzyński, członkini Głównej Kwatery ZHP hm. Emilia Kulczyk-Prus, kierownik Wydziału Pozyskiwania Środków GK ZHP hm. Paweł Chmielewski oraz kierownik projektu pwd. Marceli Ratajczak.

 

phm. Agata Grzywacz
rzecznik prasowy ZHP